10.03.13

DIY - uskladnění kosmetiky

Dneska mám pro vás jeden tip. Skleničku na uskladnění kosmetiky, ať už štětců, tužek na oči, řasenek nebo rtěnek, nebo ji můžete použít i třeba na propisky atd.

Nejprve si budete muset koupit tuhle svíčku z Ikey (zde) nebo jakoukoliv jinou svíčku ve skle. Vlastně to můžete udělat i s jakoukoliv jinou podobnou skleničkou.


Až vám celá svíčka vyhoří, zbylý vosk vydloubnete například pomocí nožíku a skleničku pořádně očistíte a vymyjete. Já ji vymyla normálně houbičkou s jarem a vodou.


V obchodě s výtvarnými potřebami si koupíte akrylové barvy na sklo. Jsou různé druhy, některé necháte jen pár hodin zaschnout, jiné se musí vypékat v troubě. V případě, že si zvolíte druhou variantu se nemusíte bát, barvy při pečení ani po něm nesmrdí, do trouby hned můžete šoupnout třeba kachnu a nijak to vadit nebude.


Já jsem použila zapékací barvy, konkrétně modrou. Barvy se nanáší štětcem, můžou, ale nemusí se trochu ředit s vodou. Tady už vidíte nalakovanou skleničku čekající na nahřátí trouby.


Po zapečení barvy si můžete skleničku ještě různě ozdobit, třeba na ni uvázat mašli, polepit korálky nebo flitry...Pak už stačí jen hotovou skleničku "osídlit" - v mém případě rtěnkami a lesky na rty.


1 komentář: